Pergola Voordelen

De voordelen van een pergola, daar doen we het natuurlijk voor! Op deze pagina geven we je een overzichtje van alle voordelen. Lees deze allemaal even na maar bekijk zeker ook de pergola nadelen!

De voordelen van een pergola

Het weer op afstand houden Een pergola is er vooral om het weer op afstand te houden. Ze kan dienen als zonwering, zodat je kunt genieten van het warme weer zonder te verbranden of verblind te worden door de zon.

Geen vergunning nodig
Als de totale oppervlakte van je toekomstige pergola minder dan 30 m² meet dan heb je geen vergunning nodig.

Kan ook in de winter
Met verwijderbare schuifwanden kun je in de winter je pergola omvormen tot volwaarige veranda. Zo kun je er tijdens de winter ook van genieten.

Geniet van het weer.
Je kunt lekker buiten in de natuur zitten en van het weer genieten. Je zit volop buiten want er is geen glas die je zal scheiden met de buitenwereld. Maar toch beschermt de pergola je tegen teveel zon, wind of regen!

De pergola hoeft niet op een steunmuur te leunen. Je kunt ze eventueel ook volledig op steunpalen plaatsen als je hem dan een betere plaats kunt geven in je tuin. Ergens waar meer licht is of bij je zwembad of vijver. Je kunt ze dus gewoon in het midden van de tuin plaatsen als je dat wil